Praturk

Pratik Türk ve Dünya Mutfağı

Tavuk Sarılı Kuşkonmaz

Posted on | April 27, 2010 | 5 Comments

tavuk_sarili_kuskonmaz_praturk02

Son tarifi ekleyeli epey olmuş. Oysa hem tarif hemde paylaşmayı istediğim bolca resim birikti. Mesela aşağıda ki güzellik gibi… Tariften önce bu güzelliğe bakın istedim. Erik benim en sevdiğim meyvedir tabii yeşil ve de ekşi olacak birde tuza batırılıp yenecek. Burada bu erikleri bulmak çok zor hele doğu yakasında yaşıyorken sadece bir iki kez denk gelip almışlığımız vardı  ki o da oldukça uçuk fıyatlarda satılıyordu. California‘da yetiştiğini duymustum fakat normal marketlerde nedense bulamadım. Sansımı yakında bulunan İran marketinde denemek istedim ki yanılmadım. Markete girer girmez kasada duran kutuda bizi  bekleyen eriklerden aldık ve afiyetle yedik. Tabii erikler bitmeden resimlerini çektim.

praturk-erik

Tarife gelecek olursak; kuşkonmazı yedikçe daha çok sevmeye başladım. Önce makarnalarda kullanmaya başladım çünkü beyaz soslarla (domates içermeyen) yapılan makarnalara çok yakıştığını düşünüyorum.  Geçen gün genellikle aperatif olarak ince etlere (pancetta,prosciutto) sarılarak sunulan kuşkonmazı tavuk sararak yapsam nasıl olur acaba diye düşündüm ve ertesi gün evdeki ince tavuk göğüslerine sarıp fırında pişirmeye karar verdim. Sonuç gercekten çok güzel oldu. Özellikle misafirler için tereddütsüz lezzet ve görsellikte bir tarif olduğunu düşünüyorum. Denemenizi tavsiye ediyorum!

tavuk_sarili_kuskonmaz_praturk01

Malzemeler:

  • 25 adet kuşkonmaz
  • 500 gr ince kesilmiş tavuk göğsü
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı (tavuk marine için gerekli miktar)
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)
  • 1/2 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz ve karabiber

tavuk_sarili_kuskonmaz_praturk03

Yapılışı:

Tavukları ince şeritlet halinde kesin, zeytinyağı, limon suyu, bal, kekik, tuz ve karabiberi ekleyin ve bir saat (yahut daha uzun) buzdolabında bekletin. Kuşkonmazları yıkayıp saplarının sert kısımlarını kesin. Tavukları kuşkonmazlara sıkıca sarın ve fırın kabına dizin. Kuşkonmazların görünen kısımlarına fırça yardımıyla zeytinyağı sürün, tuz ve karabiber serpin. 190° de tavuklar kızarana kadar pişirin. (Ben dökme tavaya koyup fırına verdim, dilerseniz ocakta yahut grillde de deneyebilirsiniz). Afiyet olsun!

tavuk_sarili_kuskonmaz_praturk04

Comments

5 Responses to “Tavuk Sarılı Kuşkonmaz”

  1. ipek
    April 27, 2010

    süper! Fikir de styling de!
    Eline sağlık

  2. sevde
    April 27, 2010

    Merhaba,
    Tarifiniz cok guzel gorunuyor. Ben Ingiltere’de yasiyorum ve kuskonmaz(asparagus) burada cok kullaniliyor. Ben de mutlaka denemeliyim. Elinize Saglik.
    Sevgiler
    Sevde
    http://www.narcicegirengi.com

  3. yasemin babalık
    April 27, 2010

    hmmm gerçekten harika görüntüü

  4. zerrin-misss
    April 28, 2010

    Merhaba, ne hoş bir blog böyle. Tarifler, fotoğraflar..

    Hele bu kuşkonmaza bayıldım. SUnum harika. En kısa zamanda bir dost sofrasında denemeli..

    sıcacık sevgiler.

  5. sema
    April 28, 2010

    Ipek, Sevde, Yasemin ve Zerrin hepinize cok tesekkur ediyorum guzel yorumlariniz icin!

Yorum Ekle





blogarama.com !-- bö!2010 kullanıcı kodu= 88475b494052faf082573cf512e8bc7a689efb0e -->