Praturk

Pratik Türk ve Dünya Mutfağı

Kuşkonmaz ve Kabaklı Japon Eriştesi

Posted on | September 15, 2009 | 3 Comments

kuskonmaz_kabak_eriste001

Erişte sevmeyeniniz var mı? Doğrusu ben çok seviyorum ve zaman zaman değişik sebzelerle deneyip  en çok hangi karışımın daha lezzetli olacağını bulmaya çalışıyorum.  Bugünde tadını çok hafif ve lezzetli bulduğum Japon eriştesini kuşkonmaz, kabak ve havuç karışımlı sos ile pişirip pratik bir öğlen yemeği yedik. Kullandığım Japon eriştesinin türü Udon.

kuskonmaz_kabak_eriste003

Udon eriştesi kalın olup tam buğdaydan üretiliyor, pişimi ise sadece birkaç dakika sürüyor. Yazın soğuk kışın sıcak servis edilen Udon eriştesinin birçok farklı pişirme yöntemleri mevcut. Sulu ve de değişik Japon mutfağına ait soslarlada pişirilebiliyor. Ben sos görevi görmesi için soya ve susam yağını tercih ettim. Eğer bulabilirseniz tarifi mutlaka Japon eriştesiyle bulmazsanızda başka bir erişte çeşidi ile deneyebilirsiniz.

kuskonmaz_kabak_eriste005

Malzemeler:

  • 269 gr. Japon Eriştesi
  • 1 adet kabak
  • 7-8 adet kuşkonmaz
  • 5-6 havuç
  • 4 yemek kaşığı susam yağı (yahut zeytinyağı)
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • Karabiber

kuskonmaz_kabak_eriste004

Yapılışı:

Kuşkonmazın sert uçlarını kesip yıkayin ve iki parmak genişliginde kesin. Kestiğiniz kuşkonmazları derin bir tavada 3-4 dakika haşlayıp süzün. Havuçları ve kabağı ince dilimler halinde kesin. Tavaya susam yağını, havuçları, kabağı ve kuşkonmazı ekleyip orta ısıda kavurmaya başlayın. Makarna tenceresinde erişteleri haşlayacağınız suya bir tutam tuz ekleyip kaynatın. Su kaynayınca erişteleri ekleyip 4 dakika kaynatın (bu süre kulandığınız eriştenin türüne göre değişebilir). Kavurduğunuz sebzelere soya sosunu ve karabiberi ekleyip kavurmaya devam edin. Erişteleri süzün ve sebzeli karışıma ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra servise sunabilirsiniz, afiyet olsun!

kuskonmaz_kabak_eriste002

Comments

3 Responses to “Kuşkonmaz ve Kabaklı Japon Eriştesi”

  1. kizilciksurubu
    September 30, 2009

    Cok lezzetli görünüyor, yalniz ben Japon eristesi simdiye kadar buradaki marketlerde hic farketmedim, belki vardir arastirmam lazim. Bu eristeyi ben biraz linguine spagettiye benzettim belki onunla da bu tarif uygulanabilir. Ellerinize saglik. Sevgilerimle.

  2. sema
    September 30, 2009

    Kizilciksurubu, begenmene cok sevindim. Japon eristesini bazi marketlerin Etnik/Asya urunleri satan reyonlarinda yahut Uzakdogu marketlerinde bulabilirsin. Ayrica dedigin gibi linguine ile de yapabilir. Sevgiler.

  3. didem
    November 11, 2009

    olsada yesek :) gerçekten çok lezzetli görünüyor!

Yorum Ekle





blogarama.com !-- bö!2010 kullanıcı kodu= 88475b494052faf082573cf512e8bc7a689efb0e -->